Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Részeges kisantant?
  2008-03-24 10:08:07, hétfő
 
  Részeges kisantant?

2008. Március 24. 09:53
Amit nem háríthatunk másra: a nemzeti érdekképviselet

Ágoston András

Az elmúlt években megszokhattuk: a magyarverések illetve a magyargyalázó falfir­kák, rongálások tettesei, részegek, kiskorúak, vagy ismeretlenek, akiket nem is lehet megta­lálni. Eljárás az esetekkel kapcsolatban vagy meg sem indul, vagy - nagyritkán - feltételes büntetésekkel zárul. Miközben a tényleges, vagy csak belemagyarázottan hasonló magyar visszavágások esetén akár 10-15 éves letöltendő börtönbüntetés a következmény.

Előbb csak a Vajdaságban zajlottak ilyen jellegű magyar-ellenes atrocitások, ma már - enyhébb formában - találkozunk velük a kisantant többi országában, sőt újabban még Kárpát­alján is.

Kárpátalján az illetékes rendőrtiszt nemzetközi rutinnal, így indokolta a nagypaládi V. Klára megveretését:

,,Elsősorban azt szeretném leszögezni, hogy munkatársaink minden tekintetben eskü­jükhöz és a szolgálati szabályzathoz híven cselekedtek, amikor a dulakodást észlelve közbe­léptek. Ugyanakkor azt is hangsúlyoznom kell, hogy a sajtóban nagy port kavart állítás, mely szerint a támadó etnikai indíttatásból vetemedett agresszivitásra, nem állja meg a helyét. Az eljárás során semmilyen kézzelfogható bizonyítékot nem találtunk arra vonatkozólag, hogy V. Klárát azért zaklatta volna támadója, mert magyarul beszélt.

Prózai, a rendőrség számára nagyon is közismert oka volt az esetnek: az alkohol. V. Klára zaklatója olyan szintű alkoholos befolyásoltság alatt állt, hogy egyáltalán nem tudta kontrollálni cselekedeteit. Órákba telt, míg végre kihallgatható állapotba került. A kihallgatá­son semmire sem emlékezett- jelentette ki a nyomozást vezető az ukrán rendőrtiszt."

Ismert szöveg?

Mint ahogy immár megszokottan ismétlődő a csúrogi tömegsír felett elhelyezet kereszt lerombolása, eltűnése is. A tettesek ott is rendre ismeretlenek maradnak.

Ideje leszögezni: a Kárpát-medencében élő magyar kisebbségi közösségekre nehezedő kianatant nyomás nem a véletlenek sorozata, hanem olyan, a hatalmi szervek által benevolenciával kezelt jelenség, amelynek ha a célja nem is, de következménye mindenkép­pen az, hogy a magyarok a rájuk nehezedő nyomás alatt, a csaknem állandósult félelem lég­körében élnek.


Amit nem háríthatunk másra: a nemzeti érdekképviselet

Nagy részük EU-s állampolgárként, kénytelen szembenézni a huszadik századra jel­lemző, a helyi többségi hatalom által generált félelmekkel. Hát, ez nem válik dícséretére az EU politikáját kreáló legbefolyásosabb nagyhatalmaknak. Amelyek ,,a szerbiai demokrati­kus folyamatok" támogatása céljából hajlamosak a legbarátságosabb gesztusokra is.

De, nem hibáztathatjuk minden bajunkért a nemzetközieket. Hiszen Magyarország is EU-tagállam, s a kisebbségi közösségek képesek, vagy képesek kell legyenek saját alapérde­keik megfogalmazására és legitim képviseletére.

A korszakváltás lekerekítése után, amit a magyar kisebbségi egypártok elfogadottsá­gának a helyi többségi elitek részéről történő megszűntetése, a kisebbségi közösségekre nehe­zedő többségi nyomás növekedése, s a Magyarországgal kialakuló új viszonyrendszerben a kisantant domináció megjelenése, valamint - az EU vezető hatalmai részéről - a Kosovóval kapcsolatos ambivalens viszonyulás jellemez, Magyarországon, meg a kisebbségi közössé­gekben is, meg kellene találni a helyes válaszokat. E kihívások súlyosan érintik a nemzet egé­szét. S ami a legfontosabb, természetüknél fogva olyanok, hogy a helyes választ a részekből álló nemzet egésze csak közös erőfeszítésekkel adhatja meg. A helyes történelmi válasz ki­dolgozása és hathatós politikai megjelenítése történelmi kihívás, aminek egyszerűen szólva eleget kell tennünk!

A megoldást az autonómia és a nemzeti integráció vezérelvei köré csoportosítva kell megtalálni. Hibás az a budapesti nézet, hogy az autonómia ügye csak a helyi többségi auto­nómia jóindulatától függ, s a kisebbségi politikai eliteknek a helyi többségi elitekkel kell szót érteni. Ez így csak az igazság fele. Szót kell persze érteni a többségi elitekkel is, de ennek feltételeit - a kisantant mentalitására tekintettel - a nemzetközi politikai színtéren kell megte­remteni. A kisebbségben élő magyar nemzetrészek és Magyarország közös összehangolt tevé­kenységével.

Ez a képlet három alapelem meglétét feltételezi.

Az első és a legfontosabb: kell legyen a kisebbségi közösség által legitimizált autonó­miatervezet. Másodszor, ezt a tervezetet - régiónként egyet-egyet - Magyarországnak kell a nemzetközi politikai színtéren megjelenítenie. Arra van szükség, hogy e legitim követeléseket az EU és az ET szerveiben vállalja és képviselje elsősorban a magyar kormány és a diplomá­cia. De, s ez a harmadik elem, a többfrontos küzdelemben a magyarországi, valamint a ki­sebbségi magyar parlamenti pártoknak, és a soraikból érkezett Európa Parlamenti képviselők­nek továbbra is fontos, egyre konkrétabb szerep jut.

A korszakváltás, s az egységes magyar nemzeti érdekképviselet nem megvalósíthatat­lan óhaj. Ez a 21. századi körülményeknek megfelelő nemzeti érdekképviselet körvonalazódik ugyan, de a Kárpát-medencében működő magyar politikai elitek koránt sem lehetnek elége­dettek.

Kárpátalján és a Felvidéken nincs autonómiakoncepció. A Felvidékre vonatkozóan ezt maga Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának stratégiai ügyekkel foglalkozó alelnöke ismerte el a Kárpát-medencei Autonómia Tanács minapi budapesti összejövetelén. Az auto­nómiával kapcsolatos sokrétű tevékenység Erdélyben sem eredményezett olyan autonómia­formákat, amelyeket minden releváns politikai tényező támogat. Azt csak remélni lehet, hogy a kisebbségi többpártrendszer kialakulása Erdélyben is előbbre viszi az autonómia ügyét.


A magyarországi politikai elit lehet a nemzeti megújhodás motorja

Mindez azonban nem ok arra, hogy elfogadjuk a jelenlegi politikai helyzetet. S tétlen belenyugvással viszonyuljunk hozzá. Nem lehet, hogy Magyarországon a kormány, a diplo­mácia, s a politikai elit egésze nem látja a kisantant szellemének elhatalmasodását, s nem érzi annak szükségét, hogy az EU-tagként ne rekedjen meg az örök védekező pozíciójában.

A nemzet egészének hangulatán javítana, sikerélményeket is adhatna, ha a Kosovo le­válása után az elismerés kényszerű kötelezettségének eleget téve, a magyarországi és a vajda­sági magyar politikai elit közösen jelenítené meg és képviselné is a Magyar Koalíció autonó­miadokumentumát.

Ebben a helyzetben külön ösztönzést adhat a tény, hogy Amerika fegyvert szállít a független Kosovónak. Igaz, ennek a döntésnek több olvasata van, de közülük kiemelkedik az, miszerint Amerika nem gondolja, hogy túl nagy különbség lenne a választási kampányban egymásnak feszülő politikai opciók között, s mivel nem kíván a helyzet túszává válni, a szer­biai politikai színtér minden szereplője számára válágossá kívánja tenni: nincs visszaút, Kosovo független állam, s mindenki a legjobban teszi, ha ezt tényként fogadja el.

A szerb politikai közvéleményben (részben belpolitikai célból) egyöntetű a három szomszédot mentő vélekedés, hogy Kosovo elismerésére vonatkozó döntésük nemzetközi nyomás alatt született meg. Ez viszont azt jelenti, hogy továbbra is időszerű Magyarország és Szerbia együttműködése a kölcsönösen fontos kérdésekben. Magyar érdek, hogy ezek között pont most, a választási vetélkedés közepette minden részvevő számára szóló érvénnyel meg­jelenjen az igény a vajdasági magyarság nyílt és megoldatlan kérdésének autonómia útján történő rendezésére.

Nincs olyan érv, amely e lehetőség kihasználása ellen hatna. Van viszont több is, amely indokolná ezt a lépést.

Forrás: VMDP Hírlevél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: többpártrendszer, megfogalmazására, erőfeszítésekkel, legbarátságosabb, elhatalmasodását, legbefolyásosabb, magyarországnak, miadokumentumát, érdekképviselet, sikerélményeket, megvalósíthatat, állampolgárként, nagyhatalmaknak, agresszivitásra, magyarországgal, benevolenciával, együttműködése, börtönbüntetés, magyarországon, megjelenítenie, hibáztathatjuk, nemzetközieket, körülményeknek, körvonalazódik, belenyugvással, befolyásoltság, összejövetelén, közvéleményben, természetüknél, követeléseket, megjelenítése, megszűntetése, képviseletére, korszakváltás, magyarországi, hangsúlyoznom, nemzeti érdekképviselet, elmúlt években, magyarverések illetve, magyargyalázó falfir­kák, esetekkel kapcsolatban, kisantant többi, illetékes rendőrtiszt, szolgálati szabályzathoz, dulakodást észlelve, sajtóban nagy, támadó etnikai, eljárás során, rendőrség számára, kihallgatá­son semmire, nyomozást vezető, ukrán rendőrtiszt, Ágoston András, Hiszen Magyarország, Európa Parlamenti, Duray Miklós, Magyar Koalíció Pártjának, Kárpát-medencei Autonómia Tanács, Magyar Koalíció, VMDP Hírlevél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  képre írva  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Amit átélünk,  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az elfogadásnak...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Föld napja  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Beney Zsuzsa - Tavasz  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Vannak arcok  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Minden szülő a lényével nevel.  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Alvó cica  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Gárdonyi Géza - Április végén  Esti kép  Búzaszentelés  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Környezetvédelem  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ahogy emelkedik a rezgés...  Alvó cica  Föld napja április 22  Emlék  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A lelki élet nem arról szól, ....  Paul David Tripp Április 25 
Bejegyzés Címkék
nemzeti érdekképviselet, elmúlt években, magyarverések illetve, magyargyalázó falfir­kák, esetekkel kapcsolatban, kisantant többi, illetékes rendőrtiszt, szolgálati szabályzathoz, dulakodást észlelve, sajtóban nagy, támadó etnikai, eljárás során, rendőrség számára, kihallgatá­son semmire, nyomozást vezető, ukrán rendőrtiszt, csúrogi tömegsír, véletlenek sorozata, hatalmi szervek, rájuk nehezedő, csaknem állandósult, huszadik századra, helyi többségi, szerbiai demokrati­kus, legbarátságosabb gesztusokra, kisebbségi közösségek, korszakváltás lekerekítése, magyar kisebbségi, kisebbségi közösségekre, kisantant domináció, kisebbségi közössé­gekben, helyes válaszokat, nemzet egé­szét, helyes választ, részekből álló, helyes történelmi, nemzeti integráció, autonómia ügye, kisebbségi politikai, igazság fele, többségi elitekkel, kisantant mentalitására, nemzetközi politikai, képlet három, kisebbségi közösség, tervezetet &#8211, magyar kormány, harmadik elem, többfrontos küzdelemben, ki­sebbségi magyar, soraikból érkezett, egységes magyar, auto­nómiával kapcsolatos, kisebbségi többpártrendszer, autonómia ügyét, magyarországi politikai, nemzeti megújhodás, jelenlegi politikai, politikai elit, kisantant szellemének, örök védekező, nemzet egészének, elismerés kényszerű, vajda­sági magyar, helyzetben külön, független Kosovónak, döntésnek több, választási kampányban, helyzet túszává, szer­biai politikai, legjobban teszi, szerb politikai, három szomszédot, kölcsönösen fontos, választási vetélkedés, vajdasági magyarság, többpártrendszer, megfogalmazására, erőfeszítésekkel, legbarátságosabb, elhatalmasodását, legbefolyásosabb, magyarországnak, miadokumentumát, érdekképviselet, sikerélményeket, megvalósíthatat, állampolgárként, nagyhatalmaknak, agresszivitásra, magyarországgal, benevolenciával, együttműködése, börtönbüntetés, magyarországon, megjelenítenie, hibáztathatjuk, nemzetközieket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.